IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
08:15 | 26 октомври 2023
Обновен: 16:46 | 28 април 2024

Най-малко 22-ма души са убити при масова стрелба в САЩ (ВИДЕО)

Между 50 и 60 бяха са ранени при трагедията в град Люистън, щата Мейн

По материала работи: Слав Велев
Най-малко 22-ма души са убити при масова стрелба в САЩ (ВИДЕО)

Стрелецът открил огън на три места - в ресторант, магазин и развлекателен център/Кадър и ВИДЕО: YouTube

Най-малко 22 души бяха убити, а 50 до 60 бяха ранени при масова стрелба в град Люистън, щата Мейн, съобщи телевизия "Фокс нюз", позовавайки се на множество източници от правоохранителните органи, предаде Ройтерс.

Преди това щатската полиция на Мейн и окръжният шериф съобщиха, че снощи вечерта в града е имало активен стрелец, но не предоставиха подробности.

Според "Фокс нюз" стрелецът открил огън на три места - в ресторант, магазин и развлекателен център.

Службата на шерифа на окръг Андроскогин публикува две снимки на заподозрения във "Фейсбук", като заяви, че той все още е на свобода. Шерифът на окръга помоли обществеността за помощ за идентифициране на заподозрения на снимката - брадат мъж в блуза с дълъг ръкав и дънки, който държи винтовка в позиция за стрелба.

Медицинският център "Централен Мейн" в Люистън публикува изявление, в което се казва, че е "реагирал на събитие с масови жертви, масов стрелец" и се координира с болниците в района, за да приема пациенти, допълва БТА.

Люистън е част от окръг Андроскогин и се намира на около 56 километра северно от най-големия град в щата Мейн - Портланд.

Говорител на Министерството на обществената безопасност на щата Мейн призовава жителите да останат в домовете си със заключени врати, а от полицията настояват хората да стоят далече от улиците за да не създават пречки на органите на реда.

За създалата се ситуация са информирани губернаторката Джанет Милс, а от Белия дом казват, че е информиран и президентът Джо Байдън.

Коментари

Новини Варна