IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
12:00 | 12 декември 2023
Обновен: 23:52 | 26 април 2024

Байдън с нов гаф! Баща му оцелял при атаката на Хамас срещу Израел на 7 октомври

Той се върна в своя кибуц, за да спаси това, което е останало, каза президентът на САЩ, поздравявайки евреите за Ханука

По материала работи: Слав Велев
Байдън с нов гаф! Баща му оцелял при атаката на Хамас срещу Израел на 7 октомври

Президентът на САЩ Джо Байдън отново направи гаф по време на публична реч в Белия дом. Поздравявайки евреите за Ханука, той заяви, че баща му е оцелял след атаката на Хамас на 7 октомври.

81-годишният президент говорел за случая, когато един от жителите на Израел загуби сина си по време на палестинско нападение. Той обаче обърка местоименията и нарече жителя свой баща.

„След 7 октомври баща ми... Баща ми се върна в своя кибуц, за да спаси това, което е останало от дома му“, каза Байдън. По-късно той продължи да се бърка в местоименията, което медиите нямаше как да не забележат.

Припомняме, според социологическите проучвания на NBC News рейтингът на одобрение на политика е паднал до 40%. Американците са недоволни от политиката на настоящия президент по отношение на конфликта между Израел и Палестина. Сега политикът отстъпва на своя конкурент Доналд Тръмп.

Байдън е най-малко подкрепян от демократите, които смятат действията на Тел Авив в ивицата Газа за прекомерни.

Коментари

Новини Варна