IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
07:44 | 6 февруари 2024
Обновен: 06:22 | 27 април 2024

Крал Чарлз III е диагностициран с рак

Вълна от съпричастност на Острова след новината

По материала работи: Слав Велев
Крал Чарлз III е диагностициран с рак

Крал Чарлз III е диагностициран с рак, съобщиха от Бъкингамския дворец, цитирани от Би Би Си. Туморът е бил открит по време на скорошното му коригиращо лечение на уголемена простата. Според информацията обаче става въпрос за друг вид рак.

Видът на рака не е разкрит, но от изявлението на двореца става ясно, че кралят е започнал „редовно лечение” в понеделник. От Бъкингам съобщават, че Чарлз III е настроен положително за лечението и очаква с нетърпение да се върне към своите задачи.

Чарлз III ще отложи публичните си ангажименти, в които се очаква да бъде заменен от представители на кралското семейство. Въпреки това, 75-годишният монарх ще продължи да изпълнява конституционната си роля на държавен глава.

Принц Хари, който в момента живее в Калифорния, е разговарял с крал Чарлз III за диагнозата му и ще пътува до Обединеното кралство, за да го види през следващите дни, съобщи Би Би Си.

Вълна от съпричастност в Обединеното Кралство, след като Бъкингамският дворец обяви, че крал Чарлз III е диагностициран с онкологично заболяване.

По-малкият син на монарха - Хари, ще пътува до Лондон от САЩ, за да посети баща си в следващите дни.

В социалните мрежи пожелание за скорошно оздравяване на краля отправи и британският премиер Риши Сунак. Той написа, че няма никакво съмнение, че монархът ще се възстанови.

Коментари

Новини Варна