IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
10:00 | 7 февруари 2024
Обновен: 18:59 | 27 април 2024

Масирана руска атака в Киев, скриха Росен Желязков и родни депутати в бомбоубежище

Впоследствие стана ясно, че в украинската столица са нанасяни удари с крилати ракети

По материала работи: Слав Велев
Масирана руска атака в Киев, скриха Росен Желязков и родни депутати в бомбоубежище

Кадър: NOVA

Русия нанесе ракетни удари по Киев и други украински градове в пиковите сутрешни часове в сряда. Това съобщиха от Военновъздушните сили на Украйна. В столицата са се чули няколко взрива, след което системите за противовъздушна отбрана били задействани.

Нападението съвпада с визитата на български депутати в украинската столица. В части от града е спряно електричеството и водоподаването, потвърди екипът на NOVA, който се намира в Киев. Специалните ни пратеници ни Иван Кънчев и Николай Кънчев прекараха часове в бомбоубежище.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи в Telegram, че системите за ПВО също са се включили. Олег Синегубов, губернатор на североизточната Харковска област, каза, че руските ракети са ударили инфраструктурни обекти в град Харков.

Впоследствие стана ясно, че в Киев са нанасяни удари с крилати ракети. Те са били изстрелвани от стратегически бомбардировачи, уточниха местните власти.

Кметът Кличко съобщи, трима души са били ранени в района на Днепър, двама са хоспитализирани в столицата, а други шестима са потърсили лекарска помощ.

По информация на NOVA е ударен и жилищен блок в близост до българското посолство. В него в момента има пожар и тече евакуация на граждани. 

"Чуха се сирени и по протокол всички слязохме в бомбоубежището. Това, което ни направи много силно впечатление, бяха децата - 4-5 годишни. Те спокойно и търпеливо чакаха със своите родители въздушната тревога да премине. През последните 2 години това е тяхното ежедневие. Тяхното детство е белязано", заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Българските парламентаристи вече са напуснали бомбоубежището.

Коментари

Новини Варна