IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
12:05 | 13 април 2024
Обновен: 02:46 | 29 април 2024

Терорист намушка десетки в мол в Сидни, най-малко четирима са загинали

В посолството ни в Австралия няма информация за пострадали българи

По материала работи: Петър Захариев
Терорист намушка десетки в мол в Сидни, най-малко четирима са загинали

Снимка: Х

Полицията е евакуирала посетителите на търговския център Уестфийлд в центъра на Сидни, където е било извършено нападение с хладно оръжие, предаде Асошиейтед прес, като цитира информация от местни медии. Ройтерс съобщава, че евакуираните са били стотици. Най-малко четирима души са загинали при нападението. 

Сред пострадалите има и 9-месечно бебе. Атаката е станала в оживен район в централната част на Сидни. Нападателят е ликвидиран, но според местни медии полицията издирва още един мъж. Все още не са ясни мотивите за нападението. Полицията на щата Нов Южен Уелс провежда специализирана операция.

Видеозапис от мястото показва много линейки и полицейски коли, както и тълпи от хора. Пострадали са получили медицинска помощ на място. Рой Хуберман, очевидец на случилото се, разказа пред Ей Би Си, че се е приютил в един магазин и е видял хора, които са напускали търговския център със сълзи на очи.

От Министерството на външните работи съобщиха, че в посолството ни в Австралия няма информация за пострадали български граждани.

 

Коментари

КР. МИЛАДИНОВ ( преди 2 седмици )
Дано да му е олекнало на този психопат .Нека гори в АДА !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна