IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
20:53 | 4 юли 2015
Обновен: 12:30 | 23 април 2024

Груевски: Опозицията не иска споразумение

Това твърди македонският премиер

По материала работи: Юлиян Атанасов
Груевски: Опозицията не иска споразумение


Македонският премиер и лидер на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски обвини опозицията в нежелание да се намери изход от политическата криза, която продължава вече 6 месеца, пише БГНЕС.
"Моите очаквания са свързани с възможността да се намери разумно решение, разумен компромис за изход от политическата криза. Засега не мога да кажа, че другата страна върви в тази посока", каза Груевски при визитата си в град Гевгели, в южната част на Република Македония.
"Аз оставам с впечатлението, че другата страна прави всичко възможно да не се постигне споразумение. От опозицията през последните дни поставят колкото е възможно по нелогични условия с единствена цел - да не се постигне споразумение и политическата криза да се задълбочава, кое от своя страна ще има последствия за икономиката", каза още Груевски.
Той очаква това поведение да нанесе тежки поражения на следващите предсрочни парламентарни избори и разликата между неговата партия и тази на опозицията да бъде съкрушителна и в полза на ВМРО-ДПМНЕ.
 

Коментари

Новини Варна