IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
10:00 | 19 юли 2015
Обновен: 10:28 | 29 април 2024

В Австралия ще изтребят над 2 млн. диви котки

Те били отговорни за изчезването на най-малко 28 животински вида

По материала работи: Слав Велев
В Австралия ще изтребят над 2 млн. диви котки

Австралия предвижда да ликвидира над два милиона диви котки в идните пет години. Решението е на федералното правителство, посочва в. "Стампа", цитиран от БТА и dnes.bg.

В Австралия 120 са местните животински видове, изложени на риск от изчезване и се смята, че дивите котки са отговорни за изчезването на най-малко 28 вида, откакто са били внесени от европейците в края на 18 век. Смята се, че 20 милиона котки в Австралия убиват най-малко 75 милиона местни животни на ден. Това превръща котките в основни хищници на континента.

Според министъра на околната среда Грег Хънт избиването на 2 милиона котки е необходима стъпка. Според Грегъри Андрюс, комисар по застрашените видове, тази стъпка не означава, че властите мразят котките.

Избиването на вредителите ще става с напоена с отрова стръв. Властите са пуснали и приложение за мобилни телефони, чрез което ще се подават сигнали за струпване на много котки на едно място.

Коментари

Новини Варна