IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
18:18 | 22 юли 2015
Обновен: 12:54 | 23 април 2024

Кризисно гласуване започва в парламента в Атина

СИРИЗА е на прага на разцепление

По материала работи: Ставри Таргов
Кризисно гласуване започва в парламента в Атина

Кризисно гласуване започва в парламента в Атина. СИРИЗА е на прага на разцепление. Законът с мерките се очаква да се приеме с подкрепата на опозицията, съобщи БНР.

Депутатите в гръцкия парламент трябва да приемат съгласуваните с кредиторите закони, за да продължат преговорите за спасителната програма. Това е пакет от мерки за икономии, които биха минали през парламента само при подкрепа и от опозицията. Три партии "Нова демокрация", "Пасок" и "Реката" на обсъждането в парламента заявиха готовност да подкрепят правителството. Комунистите и крайнодесните от "Златна зора" отново са против цялата програма с кредиторите.

Една част от депутатите на СИРИЗА вече ясно заявиха, че няма да подкрепят това, което налагат кредиторите. Единството на управляващата партия е свързано с броя на депутатите, които ще гласуват против на мерките, предложени от премиера Алексис Ципрас. Не само лявата платформа на партията, но от днес и младежките организации на СИРИЗА искат извънреден конгрес и смяна на ръководството.

За да не падне правителството още на днешното гласуване, от закона бяха извадени мерките за данъчното облагане на фермерите и ранното пенсиониране.

Синдикатите отново организират демонстрации срещу обсъжданите в парламента мерки. Комунистическата партия и близкия до комунистите синдикат ПАМЕ свикват активистите си в цялата страна.

Черно море

Коментари

Новини Варна