IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
12:30 | 23 юли 2015
Обновен: 22:29 | 25 април 2024

Лукашенко научи Депардийо да коси

Актьорът пристигнал в Беларус заради интереса си към селското стопанство

По материала работи: Деян Михайлов
Лукашенко научи Депардийо да коси

Президентът на Беларус Александър Лукашенко научи знаменития актьор Жерар Депардийо да коси с ръчна коса. Това се съобщава на официалния сайт на Лукашенко. Френският актьор е на посещение в Беларус. 

В неформална обстановка Лукашенко е разговарял с госта си за селското стопанство и технологиите за отглеждане на екологично чисти храни. „Бяха засегнати и възможните перспективи пред проекта за сътрудничество между Беларус и Франция в областта на културата и изкуствата“, се посочва на сайта. 

Лукашенко е разходил Депардийо из официалната си резиденция и му е показал образци беларуска селскостопанска техника. 

Посланикът на Минск във Франция Павел Латушко разказа, че Депардийо е пристигнал в Беларус, воден от интереса си към селското стопанство. По-специално той е пожелал да посети животновъдния комплекс „Озерицкий-Агро“ в околностите на Минск. 

Депардийо се занимава от над 25 години професионално с производство на вино. Той притежава многобройни лозя във Франция, както и в Мароко, Испания, Аржентина, Италия и Алжир. 

Преди да започне политическата си кариера, Александър Лукашенко се е занимавал със селско стопанство. Той е израснал на село, през 1982 г. става заместник-председател на колхоз, през 1985 г. - партиен организатор на колхоз, а през 1987 г. - директор на совхоз. През 2011 г. беше предложено на Лукашенко да бъде издигнат приживе паметник заради програмата за възраждане на селото, пише Lenta.ru.

Коментари

Новини Варна