IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
21:06 | 25 юли 2015
Обновен: 12:58 | 23 април 2024

Легализиране на канабиса, обсъжда парламента във Великобритания

Петиция събра необходимите 100 000 подписа

По материала работи: Слав Велев
Легализиране на канабиса, обсъжда парламента във Великобритания

Електронна петиция за легализиране на канабиса във Великобритания събра всички 100 000 подписи, от които се нуждае, за да може въпросът да бъде обсъден в Парламента.

 

До събота сутринта 103 833 души бяха подписали електронната петиция на сайта на Парламента, прехвърляйки броя на подписите, необходими за разглеждане на въпроса, посочва вестник „Мирър”.

 

Това обаче не означава, че проблемът със сигурност ще бъде обсъден от депутатите. Уебсайтът на Парламента подчерта, че той "може да реши да не поставя петицията за разглеждане, ако въпросът вече е бил обсъждан наскоро или има насрочен дебат за близкото бъдеще".

 

Петицията последва изявлението на полицията в Дърам, направено по-рано през седмицата, която заяви, че няма да се занимава приоритетно с потребителите на канабис и дребните производители, които отглеждат субстанцията в собствения си дом. Рон Хог, полицай в Дърам, каза, че се е опитал да отвори дебат за политиката на наркотиците във Великобритания.

 

Въпреки това, правителството реагира на съобщението на полицията като потвърди, че отглеждането на канабис все още е незаконно.

 

Активистите, които създали електронната петицията, твърдят, че канабисът е "вещество, което е по-безопасно от алкохола, и може да се използва за много неща. Смята се, че се е използвало от хората от над четири хиляди години. Канабисът стана незаконен в Обединеното кралство през 1925 г."

 

Уебсайтът на електронната петиция беше въведен от предишното коалиционно правителство през 2011 г. като начин за "изграждане на мостове между хората и Парламента" след скандала за разходите на депутатите, пише „Мирър”.

 

 

Източник: Mirror

Коментари

Новини Варна