IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
17:59 | 2 август 2015
Обновен: 11:56 | 15 май 2024

Шефката на австралийския парламент подаде оставка заради скъпа командировка

Бишъп беше подложена на ожесточени критики, откакто се разбра, че е похарчила над 5 хиляди австралийски долара за хеликоптер, който да я отведе на събитие за набиране на средства за управляващата партия

По материала работи: Слав Велев
Шефката на австралийския парламент подаде оставка заради скъпа командировка

Председателката на австралийския парламент Бронуин Бишъп подаде оставка след обвинение, че е похарчила пари на данъкоплатците за ненужно пътуване, съобщиха агенциите, цитирани от fbr.bg.
 

Бишъп беше подложена на ожесточени критики, откакто миналия месец се разбра, че е похарчила над 5 хиляди австралийски долара (3650 американски) за хеликоптер, който да я отведе на събитие за набиране на средства за управляващата Либерална партия. Според критиците тя е можела да измине 90-километровото разстояние с автомобил, което е щяло да й отнеме 90 минути.
 

Министерството на финансите разследва дали Бишъп е извършила закононарушение.
 

Премиерът Тони Абът съобщи днес за оставката на 72-годишната Бишъп, която е негова близка съюзничка. Той допълни, че ще бъде направена задълбочена проверка на служебните разходи на политиците и ще бъдат взети мерки те да бъдат орязани, за да се удовлетворят очакванията на обществото.

Коментари

Новини Варна