IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
17:05 | 12 август 2015
Обновен: 13:30 | 23 април 2024

В Скопие гражданите вместо правосъдие да пият по един сок

Това става ясно от надпис на министерството

По материала работи: Юлиян Атанасов
В Скопие гражданите вместо правосъдие да пият по един сок

Фасадата на сградата на министерството на правосъдието в Македония е украсена с необичайна табела - на нея английското наименование на ведомството Ministry of Justice, е изписано като Ministry of Juice, предаде БГНЕС.
Всъщност може би това не е грешка, майтапят се граждани на столицата Скопие, а е по-скоро израз на възприемането от страна на управляващите от ВМРО-ДПМНЕ на правосъдната система като машина за изцеждане на жизнените сокове от народа на затъналата в икономическа и политическа криза страна. Други предполагат, че надписът е "добро дело" от страна на партията на премиера Никола Груевски - вместо да пращат народа да "Пие една студена вода", жизненото равнище вече се е вдигнало и покрай жегата правителствената политика е минала на "Пийте по един студен сок".
Кодошлии македонци вече се майтапят какви ли нови литературни бисери може да се очакват по табелите на останалите министерства, доколкото кабинетът управлява 15 такива институции. Доколкото е в ход процес за подготовка на предсрочни избори през пролетта, обхванатите от "тъмната страна на силата" днешни управляващи явно започват предизборната си кампания с нетрадиционни методи.
 

Коментари

Новини Варна