IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
17:28 | 17 август 2015
Обновен: 13:58 | 23 април 2024

Брад Пит даде нов шанс за живот на 109 семейства

Актьорът е в помощ на пострадалите от урагана Катрина

По материала работи: Ставри Таргов
Брад Пит даде нов шанс за живот на 109 семейства

Актьорът Брад Пит даде нов шанс за живот на 109 семейства в Ню Орлиънс, САЩ, след като на същия ден, преди 10 години, ураганът Катрина унищожи техните домове и мечти, пише "Дейли мейл".

В продължение на 10 години Пит участва в проекта на своята организация - Make it right, която работеше по възстановяването на най-засегната част от чудовищния ураган.

Наскоро проектът бе завършен, като на мястото на отломките днес стоят новопостроените домове за жителите на града. Къщите ще дадат подслон на 109 семейства.

За фондацията си Make it Right Брад Пит споделя, че е имала задачата да създаде уют и удобство за хората. Ето защо новите къщи са специално проектирани от знаменити архитекти и дизайнери. Те имат всичко необходимо за домакинствата, но също така са и природосъобразни. Всички те са снабдени със соларни панели и по този начин улесняват финансово семействата.

Актьорът също така искал хората сами да обзаведат новите си домове, по свой вкус и желание. Най-съществено за къщите е това, че са създадени да удържат на подобно чудовищно бедствие като урагана Катрина.

Целият проект по престрояването на квартала струвал 26,8 млн. долара, средно по 150 000 за къща. Парите за строежите били събрани от дарения и федерални заеми.

Брад Пит и семейството му се чувстват близки до пострадалите хора и често посещават Ню Орлиънс, където имат построена къща за тях самите, съобщава Dnes.bg.

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна