IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
12:07 | 18 август 2015
Обновен: 14:04 | 23 април 2024

Турция върви към нови избори

Изчерпа се и последната възможност управляващата ПСР да състави коалиционно правителство

По материала работи: Деян Михайлов
Турция върви към нови избори

Турция е изправена пред нови избори. Това заяви лидерът на опозиционната Партия на националистическото действие в Турция Девлет Бахчели след срещата си с премиера Ахмед Давутоглу. Той каза още, че е отхвърлил предложението на ПСР да участва във временен съюз за управление до предсрочни избори.

Така се изчерпа и последната възможност управляващата в Турция ПСР да състави коалиционно правителство. Консервативните ислямисти не успяха да се договорят с нито една от останалите формации в турския парламент снощи.
Ахмет Давутоглу заяви след срещата,че практически са се изчерпали всички възможности за коалиционен кабинет.
На изборите през месец юни ПСР излезе първа сила,но не успя да спечели достатъчно депутати за самостоятелно управление. Миналата седмица се провалиха консултациите с основната опозиционна Народнорепубликанска партия,последва вчерашният негативен резултат с националистите.
С четвъртата политическа сила, прокюрдската ПДН е изключено да се водят преговори в обстановката на терора на кюрдските екстремисти от ПКК, която цари в момента.

 

Коментари

Новини Варна