IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
13:03 | 30 август 2015
Обновен: 15:11 | 23 април 2024

Още един българин арестуван за камиона ковчег

Петият заподозрян е хванат в Унгария

По материала работи: Деян Михайлов
Още един българин арестуван за камиона ковчег

Пети заподозрян във връзка с трагедията с камиона с мъртви мигранти, намерен в Австрия, беше арестуван в Унгария, предаде Франс прес, като се позова днес на съобщение на полицията. 

Задържаният е също българин.
Досега бяха арестувани четирима души - трима българи и един афганистанец. Вчера съд постанови те да останат в ареста в Унгария за един месец, докато се води разследването и им бъдат повдигнати обвинения.

Четиримата задържани обжалваха решението на съда в град Кечкемет да останат в предварителния арест и твърдят, че не са извършили никакво престъпление.

Предварителният арест на четиримата ще бъде в сила, докато им бъдат повдигнати официално обвинения в края на разследването или до 29 септември, постанови по-рано днес съдът.

Тримата арестувани българи са съответно на 29, 30 и 50 години. Четвъртият афганистанец и е на 28 години.

Прокурорите по делото поискаха удължаване на предварителния арест с един месец поради опасност четиримата да избягат и предвид сериозността на извършеното от тях престъпление.

По обвиненията в Унгария четиримата могат да получат от 2 до 16 години затвор.

Коментари

Новини Варна