IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
15:56 | 30 август 2015
Обновен: 15:12 | 23 април 2024

Варуфакис едва не се сбил с Дейселблум, твърди Московиси

Инцидентът се случил около три седмици след изборната победа на СИРИЗА

По материала работи: Деян Михайлов
Варуфакис едва не се сбил с Дейселблум, твърди Московиси

Конфликтът между министрите от Еврозоната и Янис Варуфакис едва не е преминал в ръкопашен бой, разкри еврокомисарят по икономиката и финансовите въпроси Пиер Московиси. 
Варуфакис и председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум (министър на финансите на Холандия) са стигнали до физически сблъсък преди една от срещите в Брюксел през февруари, разказва Московиси пред Liberation.
„Това се случи на срещата между Дейселблум, Варуфакис и мен на 16 февруари. Тъкмо влизахме в едно от заседанията, когато в момент на физическа конфронтация двамата едва не се сбиха. Единият нарече другия лъжец и се наложи да се намеся. Успях да ги разтърва, но не успях да ги накарам да се помирят. След това повече не си проговориха ", разказва Московиси в отговор на въпрос за най-незабравимия инцидент по време на шестмесечните преговори между Гърция и международните кредитори.
Инцидентът се случил около три седмици след изборната победа на СИРИЗА и назначаването на Варуфакис за министър на финансите.
Варуфакис подаде оставка веднага след референдума от 5 юли, докато страната се намираше на ръба на фалита, а банките бяха затворени заради масовото изтичане на ликвидност.

 

Коментари

Новини Варна