IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
10:59 | 31 август 2015
Обновен: 10:29 | 26 април 2024

Пуснаха специални влакове за китайски туристи в Швейцария

Многобройните посетители на градчето Риги в швейцарските Алпи са се оплакали неведнъж от поведението на китайците

По материала работи: Деян Михайлов
Пуснаха специални влакове за китайски туристи в Швейцария

Заради поведението на китайските туристи, за тях бяха пуснати специални влакове беше пуснат в един от основните курорти в Швейцария, съобщава вестник Blick.

Многобройните посетители на градчето Риги в швейцарските Алпи са се оплакали неведнъж от поведението на китайските туристи във влаковете. Останалите посетители били възмутени от грубото поведение, блокирането на вратите и блъскането от страна на азиатците, които се снимали във влака. Някои дори съобщили, че китайските пътници плюели по пода.
Ето защо местите власти са намерели решение на проблема, като са предоставили отделни влакове за туристите от Далечния изток, които са почти половината от общия брой на туристите, посещаващи планинския курорт.
Има и други мнения обаче. Посетителите от Азия са помогнали на местното железопътно дружество значително да подобри финансовите си резултати, смята шефът на компанията Петер Пфенигер, признавайки при това, че "тяхното /на китайците/ масирано присъствие се превръща в предизвикателство".
Почти половината от чуждестранните посетители на планината Риги идват от Китай след проведена рекламна кампания там, и техният брой продължава да расте.
За да се избегнат евентуални сблъсъци с други туристи, от железопътната компания са предоставили специални влакове за туристическите групи от Азия. В тях тоалетните се почистват по-често, и са поставени знаци за правилното им използване", добавя Blick. През септември се очаква броят на специалните влакове за китайските посетителида нарасне до около 20 седмично.
Според вестник Global Times, китайските интернет потребители са разкритикували статията, публикувана в Blick, като са посочили, че увеличаването на броя на туристите от Азия е добра възможност да се помогне на икономиката на Швейцария, която по-специално в сектора на туризма страда от високия курс на швейцарския франк.
Вестникът цитира и споменатия Петер Пфенигер, който казва, че китайските туристи са добре дошли и няма да бъдат възпрепятствани да се качват и на обикновени влакове.

Коментари

Новини Варна