IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Свят
14:12 | 31 август 2015
Обновен: 15:19 | 23 април 2024

Никита Михалков е персона нон грата в Украйна

Съществува и „бял списък" в който попадат Арнолд Шварценегер, Джордж Клуни и Джаред Лето

По материала работи: Деян Михайлов
Никита Михалков е персона нон грата в Украйна

Службата за безопасност на Украйна забрани влизането в страната на 16 дейци на културата и представители на медии, съобщава ТАСС.

За персона нон грата в Украйна са обявени руският режисьор Никита Михалков, публицистите Владимир Кучеренко и Егор Холмогоров, икономистът Михаил Хазин.
В списъка на нежеланите в Украйна лица вече са певците Олег Газманов и Йосиф Кобзон, актьорът Михаил Боярский и френският актьор Жерар Депардийо.
В съобщението на СБУ се казва, че влизането на тези лица на територията на Украйна е забранено по силата на действащото законодателство в интерес на държавната безопасност.
В Украйна съществува и „бял списък" с дейци на културата, на които трябва „да се оказва максимално съдействие" в страната. В него са включени 34-ма души. Сред тях са руският режисьор Елдар Рязанов и американските актьори Арнолд Шварценегер, Джордж Клуни и Джаред Лето, добавя ТАСС.

Коментари

Новини Варна