IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
16:05 | 2 септември 2015
Обновен: 15:26 | 23 април 2024

Русия на ход – удря по позиции на ИД

Сирия трябвало да е бариера срещу радикалния ислям

По материала работи: Деян Михайлов
Русия на ход – удря по позиции на ИД

Русия ще започне военна операция срещу терористите от "Ислямска държава". Според израелските медии в следващите няколко дни във военна база в Сирия ще пристигнат руски пилоти.

Руските военни ще изпълняват удари по въздух срещу позиции на джихадистите. Според западни дипломати първите руски военни вече са пристигнали в Сирия и са настанени в база край Дамаск, която е контролирана от режима на президента Башар Асад. Администрацията на американския президент Барак Обама е изцяло в течение с руския план за намеса в Сирия.

 

Според израелските дипломати представители на Русия и Иран са разговаряли за нарастващата опасност, която "Ислямска държава" представлява за режима на Башар Асад. В резултат е било постигнато стратегическо решение да се направи всичко необходимо, за да остане Асад на власт, за да може Сирия да е бариера срещу разпространението на радикалния ислям в бившите съветски републики.

Коментари

Новини Варна