IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
18:44 | 3 септември 2015
Обновен: 15:29 | 23 април 2024

4 млн. бежанци ще потеглят от Турция към Европа

Предупреждението е на гръцкия заместник-министър по морските въпроси

По материала работи: Златина Добрева
4 млн. бежанци ще потеглят от Турция към Европа

Около 4 милиона имигранти и бежанци са готови да потеглят в най-скоро време от Турция към Европа. Това предупреждение отправи гръцкият заместник-министър по морските въпроси Христос Зоис.

"В момента в Турция се намират 4 милиона бежанци и те се готвят да напуснат тази страна и да се отправят към Европа", подчерта Зоис. Според него "Гърция няма достатъчно сили за да се противопостави на тази бежанска вълна".

"От общо 240 кораба, с които разполагаме, 36 на сто от тях не могат да плават поради технически проблеми. От общо 7-те самолета, само 4-ри може да летят, а от 6 вертолета, само един може да изпълнява операции", каза още гръцкият заместник-министър.

Днес по-рано той разговаря с ръководителя на еворпейската агенция за опазване на границите Фронтекс Фабрис Леджери. Двамата постигнаха споразумение за полагане на общи усилия за контрол на бежанската вълна. /БГНЕС

Коментари

Новини Варна