IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
09:55 | 4 септември 2015
Обновен: 15:31 | 23 април 2024

"Пълчища алчни мигранти" заливат Европа

ЕС проявява безсилие, пишат руски издания

По материала работи: Деян Михайлов
"Пълчища алчни мигранти" заливат Европа

През 2015 г. Европа експлодира. Тъничкото имиграционно поточе изведнаж се превърна в мощна вълна от хора, готова да помете уютната, чистичка Европа, пише "Комсомолская правда".

"Пълчища алчни мигранти" заливат континента, изтъква вестникът, поместващ репортаж на своя специална кореспондентка от няколко европейски страни, където всеки ден пристигат десетки хиляди души от Африка и Близкия изток.

"Това обаче съвсем не са класически бежанци. Те се чувстват стопани на новото си място, презират местните жители, които им помагат, и настояват да получат все повече блага", обобщава "Комсомолская правда".

"Странно усещане - споделя служителка от кметството на унгарско градче. - Никога не съм допускала, че страната ми ще живее зад бодлива тел. Само дето не знаеш от коя страна е затворът".

"Европа бяга от бежанците", отбелязва в заглавие "Московский комсомолец" и добавя: "Здравият разум и състраданието, уви, не винаги са съвместими".

Редица бежанци от Либия, Ирак, Афганистан се представят за сирийци, за да ги приемат в Европа, където "има добри болници, а с помощите може да се живее охолно. Отдавна са го искали и ето че се отваря прозорче, значи трябва да си пробият път".

"Мнозинството сирийци обаче естествено са истински. Те наистина бягат от войната. И няма друг път за тях, няма и дом, няма и къде да се завърнат. Как да различиш едните от другите, щом са хиляди? Няма начин", се казва в материала.

Сега обаче въпросът е какво да се прави с мигрантите. Дали да се пускат в Централна Европа, където напират в търсене на по-добри условия? Или да бъдат блокирани в Унгария и Македония и хранени с хуманитарни помощи, та дано сами се върнат обратно след година-две?, разсъждава изданието.

Коментари

Новини Варна