IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Свят
09:24 | 8 септември 2015
Обновен: 13:02 | 15 май 2024

Отново напрежение между мигранти и полицията на остров Лесбос

Ситуацията там е на прага на взрива според властите

По материала работи: Деян Михайлов
Отново напрежение между мигранти и полицията на остров Лесбос

Напрежението между мигрантите и полицията на гръцкия остров Лесбос ескалира снощи, предаде Франс прес.

Полицаи с палки влязоха в схватка с множество от 2500 мигранти, които се опитваха да нахлуят на ферибот, нает от гръцките власти, за да ги откара до столицата Атина. Полицията трудно успяваше да въведе ред в множеството, което отчаяно искаше да се качи колкото се може по-бързо на ферибот.
Някои от мигрантите са престояли на острова девет дни, преди да могат да продължат пътя си. Други са тук дори от половин месец.

Сега на остров Лесбос с население 85 000 души има между 15 000 и 17 000 бежанци и ситуацията е на прага на експлозията според гръцките власти.

Местното население също е отчаяно от положението. В неделя двама мести жители на 17 години бяха арестувани, след като замеряли с коктейли Молотов сирийски бежанци. 

Полицията пък трябваше да се намеси няколко пъти, за да разтърве сирийски и афганистански бежанци. Те се сбиха, след като стана ясно, че сирийците са третирани с приоритет.

Коментари

Новини Варна