IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
22:01 | 11 септември 2015
Обновен: 10:55 | 30 април 2024

Москва изпраща модерни ракети в Сирия

Руски източник заявил, че това не е първата доставка

По материала работи: Слав Велев
Москва изпраща модерни ракети в Сирия

Москва изпраща модерни зенитни ракетни системи за Сирия, предаде Ройтерс, като се позова на западни и руски източници. Ракетите били на път за Сирия, но още не били пристигнали.
 

Според западни представтели системата SA-22 ще се управлява от руски войници, а не от сирийци. "Тази система е усъвършенстваната версия, използвана от Русия, и в Сирия ще я управляват руснаци", казал западен дипломат, запознат с оценки на американски, израелски и други разузнавателни служби. Отделно американски представител потвърдил информацията.
 

Руски източник, близък до ВМС, заявил, че това нямало да е първата доставка на системата Панцир Ес-1 (SA-22 по класификацията на НАТО) за Сирия. Москва изпратила такива ракети през 2013 г. Сега има планове да се изпрати нова партида, казал източникът, без да уточни доколко е напреднал процесът Според западния дипломат обаче версията на SA-22 на път за Сирия била по-нова от предишните, вече разположени там.
 

БТА / Дарик

Коментари

Новини Варна