IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
12:02 | 12 септември 2015
Обновен: 19:33 | 28 април 2024

Окончателно: 173-ма са загиналите в експлозиите в Тянцзин

Прекратено е издирването на обявените в неизвестност след взрива в химическия склад

По материала работи: Слав Велев
Окончателно: 173-ма са загиналите в експлозиите в Тянцзин

Китайските власти съобщиха, че са прекратили издирването на обявените в неизвестност хора при експлозиите в химическия склад в пристанищния град Тянцзин миналия месец. С това решение окончателният брой на жертвите е 173 души, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА и "Дарик".
 

В съобщението на местните власти на Тянцзин се казва, че няма надежда да бъдат намерени осемте души, които все още са в неизвестност. Съобщава се, че съдът започва процеса по издаването на смъртни актове.
 

Сред осемте души в неизвестност има петима пожарникари, а 104 от загиналите са огнеборци. Това са най-високите човешки загуби сред китайските пожарникари в единичен случай.
 

Разследването на експлозиите на 12 август в склада на компанията "Жуйхай" показва, че той е бил разположен по-близо до жилищни зони от позволеното и е съхранявал много по-големи количества токсични вещества от допустимото, включително 700 тона натриев цианид.

Коментари

Новини Варна