IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Свят
21:51 | 21 септември 2015
Обновен: 13:29 | 15 май 2024

Полицията откри гениталии от 21 жени във фризера на датчанин

Съпругата на престъпника е една от жертвите

По материала работи: Слав Велев
Полицията откри гениталии от 21 жени във фризера на датчанин

Полицията на Южна Африка арестува датчанин, след като открила във фризера 21 части от женски гениталии, съобщи "Дейли мейл", цитиран от fbr.bg.
 

Арестът е извършен, след като съпругата му, жена от Лесото, казала на полицията, че той я упоил и ѝ отрязал гениталиите, докато била в несвяст. Според датския вестник BT мъжът е 63-годишният Петер Фредериксен. В миналото той открито е обсъждал с журналист практиката женско генитално осакатяване, по-известно като женско обрязване.
 

Говорителят на южноафриканската полиция заяви пред датското издание: „Открихме 21 гениталии от 21 жени. Съпругата на мъжа е една от тях. В момента разследваме кои са останалите 20 жени“.
 

Освен органите, полицията е конфискувала и хирургически инструменти, упойващи вещества и голяма колекция от фотографии. Фредериксен, който е собственик на оръжеен магазин в гр. Блумфонтейн, ще се изправи пред съда в провинция Фрайстат утре.
 

Експерти по съдебна медицина в момента разследват дали частите от тялото са взети, докато жените са били живи или вече са били мъртви, съобщи уебсайтът „Локал“. 
 

В минали интервюта с журналиста Йорн Стари Фредериксен е признал, че е извършвал женско генитално осакатяване, твърдейки, че е го е научил от скандалния д-р Йорн Еге, пише BT.
 

Тогава Фредериксен казва: „Срещнах се с Еге в Скодсборг за вечеря. И му казах: Може би имам клиент за вас. Познавам едно момиче в Копенхаген и тя би желала козметична намеса, но иска аз да го направя“.
 

Именно тогава д-р Еге му показал как се извършва процедурата. По-късно Еге става известен като „д-р Пенис“ заради операциите му по уголемяване на члена.
 

Масилела Ланга, говорител на полицията, заяви, че мъжът пазел документация за всеки орган - на кого е бил и кога е бил отстранен. Полицията съобщи, че първата му жертва е от 2010 г.
 

За уебсайта Netwerk24 Ланга каза: „Сега е важно да се свържем с жертвите му. На този етап не знаем точно колко жени са, тъй като има много снимки. В момента разследваме и разпитваме заподозрения. Сякаш е познавал жертвите си и е знаел къде да ги търси“.

 

 

Коментари

Новини Варна