IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
12:26 | 22 септември 2015
Обновен: 13:29 | 15 май 2024

Бежанци в Атина се настаниха в метрото

Прехвърлят ги в спортна зала

По материала работи: Борис Проданов
Бежанци в Атина се настаниха в метрото

Силен дъжд в Атина принуди бежанци, които до сега спяха в палатки в парк, да се настанят в метрото. Сред тях има малки деца. Властите затвориха метростанцията, за да осигурят безопасността на хората. Собственици на магазини също ги настаниха за тази нощ в складове и им осигуриха храна. От кметството прехвърлят бежанците в спортна зала за няколко дни,след което ще ги настанят в бежански център ,съобщи служебният министър по миграцията Янис Музалас. Властите в Лесбос съобщават, че ежедневно пристигат над 2 хиляди мигранти на острова,а има дни в които броят надхвърля 4 хиляди.

 

Кметът на острова Спирос Галиниос заяви за гръцките медии,че непрекъснато местната власт е заета с проблемите на мигрантите.“Трябва ежедневно да осигурим храна и подслон за хиляди хора,а средства нямаме“ и допълни, че “тежестта на бежанската вълна към Европа е основно върху Лесбос“. Вече се движат ежедневно по два ферибота от островите към Атина,които прехвърлят в гръцката столица по 5 хиляди мигранти. Очаква се днес състава на новото правителство на Алексис Ципрас, като по всяка вероятност целият екип на служебния министър по миграцията Музалас, ще се запази и в новия кабинет.

 

БНР

Коментари

Новини Варна