IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
15:56 | 30 септември 2015
Обновен: 17:30 | 23 април 2024

Тълпа уби индиец с камъни, ял свещено телешко

Кравата се смята за свещено животно от хиндуистите

По материала работи: Деян Михайлов
Тълпа уби индиец с камъни, ял свещено телешко

Разгневена тълпа уби 50-годишен мъж в Северна Индия, защото тръгнали слухове, че в дома му се съхранява и консумира телешко месо, съобщава Би Би Си.

Мохамад Акхлак бил замерян и бит с камъни от група мъже в понеделник през нощта. 22-годишният син на прегрешилия мъж също бил сериозно ранен от атаката и бил откаран в болница. Във връзка с инцидента са арестувани шестима души, въпреки че техни съселяни са ги защитили и са влезли в сблъсъци в полицията. Разследва се също и кой е пуснал слуха, довел до смъртта на мъжа.

Кравата се смята за свещено животно от хиндуистите, които са около 80% от населението на Индия. В страната редица щати имат строги закони против клането на крави, телета и волове, както и продажбата и консумацията на говеждо месо. Утар Прадеш, където е убит мъжа, е един от щатите, в които законите за свещеното животно са най-строги.

Семейството на Акхлак отрича месото във фризера им да е телешко. Полицията го е конфискувала и изпратила за лабораторни тестове.

Коментари

Новини Варна