IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
18:09 | 30 септември 2015
Обновен: 22:52 | 26 април 2024

Преди 5-звезден лукс, сега бежанско барбекю в басейна

Един гръцки хотел – превърнат в мизерно място

По материала работи: Златина Добрева
Преди 5-звезден лукс, сега бежанско барбекю в басейна

Само преди няколко месеца остров Кос приютяваше хиляди туристи в луксозните и пищните си хотели. Сега обаче от гръцкия остров виждаме снимки не на туристи, които събират слънчеви лъчи, а на бежанци, които са намерили убежище там.

Някога луксозен, сега 5-звездния хотел Капитан Елиас се е превърнал в мръсно и зловонно място, което бежанците са превърнали в свой лагер, разказва британският Daily Express.

Матраците се оказват една от най-търсените вещи. Мястото е толкова малко, че в рецепцията често нощуват по 40 мигранти.

Там, където преди е имало красиви градини, в които са се разхождали туристи, сега има опънати палатки. А басейнът е пълен не с вода, а с отпадъци и пепел, защото там мигрантите са приготвяли храна на открит огън.

Гръцките власти не могат да смогнат на хилядите, които пристигат всеки ден и много от мигрантите са оставени да се справят както намерат за добре.

В резултат на този хаос бежанците са се настанили кой където намери - един в ресторанта, един в рецепцията, един...

В същото време, на по-малко от 50 метра от изоставения луксозен хотел, туристи стоят на високи столчета и отпиват от разхладителните си коктейли.

Гръцките власти вече решиха – спират приема на мигранти в хотела, който беше обявен за бежански лагер през лятото, посочва днес.бг. Това трябваше да ограничи достъпа на мигранти до централните и популярни части на курорта. Но планът очевадно не сработи. Хората продължават да идват, но сега вече няма никой, който да се погрижи за настаниля се хаос.

Коментари

Новини Варна