IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Свят
15:18 | 3 октомври 2015
Обновен: 21:54 | 25 април 2024

Европа да пази външните си граници, зове Меркел

Бежанският наплив поставя на изпитание "характера" на Европа

По материала работи: Слав Велев
Европа да пази външните си граници, зове Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел заяви в разпространено днес видеообръщение, че Европа трябва да пази външните си граници. Континентът е изправен пред най-големия бежански наплив от Втората световна война - криза, която според Меркел поставя на изпитание "характера на Европа", предаде Ройтерс, цитирана от БТА и dnes.bg.
 

Стотици хиляди бежанци и мигранти пристигнаха в Европа тази година от Близкия изток, Африка и Азия, като мнозина бягат от война и бедност.
 

Меркел заяви във видеозаписа, че Европа трябва да допринесе за справянето с това глобално предизвикателство. "За Европа това, разбира се, означава ние преди всичко да пазим нашите външни граници в цяла Европа - и да ги пазим заедно, така, че да има ред в имиграцията към Европа", каза тя.
 

Това означава обаче също, че трябва да поемем повече отговорност за страните, където са причините за бягството на хората и където има много бежанци, като например в Ливан, Йордания и Турция, добави Меркел.

Коментари

Новини Варна