IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Свят
21:43 | 4 октомври 2015
Обновен: 16:29 | 15 май 2024

Папата: Католическата църква е твърдо против еднополовите бракове

В същото време Франциск каза, че Църквата трябва да покаже любов и разбиране към всички, предават световни агенции

По материала работи: Слав Велев
Папата: Католическата църква е твърдо против еднополовите бракове

Папа Франциск потвърди днес, че Католическата църква е против еднополовите бракове, при откриването от него на триседмично събрание на епископи от целия свят, посветено на семейството. В същото време той каза, че Църквата трябва да покаже любов и разбиране към всички, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА и fbr.bg.
 

Франциск отслужи в базиликата "Свети Петър" във Ватикана тържествена литургия, с която бе открита срещата, известна като синод, по темата за семейството в съвременния свят.
 

Папата посвети една трета от проповедта си на въпроса за любовта между мъжа и жената и ролята й в създаването на потомство.
 

"Това е идеалът на Бог за Неговото любимо творение: да го види сбъднат в любящия съюз между мъжа и жената, наслаждаващи се на споделеното си пътуване, плодотворно за тяхното взаимно отдаване един на друг", каза той.
 

Той говори и за "истинското значение на двойката и човешката сексуалност в Божия замисъл" - явна препратка към хетеросексуалния брак.
 

Франциск обаче подчерта също, че Католическата църква трябва да бъде по-приветлива, снизходителна и милостива към всички хора, особено към онези, чийто живот е засегнат и които срещат трудности да спазват всички правила на Църквата.

 

Коментари

Новини Варна