IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Свят
06:19 | 22 юни 2014
Обновен: 18:28 | 13 април 2024

ИТАР-ТАСС: В България отстраняват последствията от наводненията

ИТАР-ТАСС: В България отстраняват последствията от наводненията

По материала работи: Пламен Янков
ИТАР-ТАСС: В България отстраняват последствията от наводненията

В България продължават дейностите по отстраняването на последствията от мащабните наводнения, предизвикани от проливните дъждове, предаде ИТАР-ТАСС. Голяма приливна вълна заля Варна, Добрич и Велико Търново в нощта на 19 срещу 20 юни, в резултат на което във Варна загинаха 11 души, две деца са изчезнали. Още трима души са загинали в Добрич. Водата е разрушила и нанесла щети на десетки сгради и стотици автомобили. Някои райони останаха без електричество и питейна вода. 

Под удара на стихията попадна и северното крайбрежие на България, в частност курортите Албена и Кранево. Вълните откъснаха от света шест хотела и едва не разрушиха един от хотелите в Албена. Няколко хиляди души бяха евакуирани, пострадали няма.
Ситуацията в България се нормализира, дъждовете са спрели. Цялата страна взема участие в отстраняването на последствията от наводненията. Хиляди доброволни разчистват отломките, а за последните два дни с sms-и бяха събрани около 300 000 евро в помощ на пострадалите. Хуманитарна помощ постъпва по линия на обществените организации и църквата.
23 юни е обявен за ден на общонационален траур в памет на загиналите.

Коментари

Новини Варна