IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Свят
17:23 | 31 юли 2014
Обновен: 19:50 | 23 април 2024

ЕС прие най-строгите санкции досега срещу Русия

ЕС прие най-строгите санкции досега срещу Русия

По материала работи: Деян Михайлов
ЕС прие най-строгите санкции досега срещу Русия

Европейският съюз официално прие днес санкции, ограничаващи оръжейните продажби за Русия и спиращи финансирането за определени банки, заради подкрепата на Москва за бунтовниците в Украйна, предаде Ройтерс. Наказателните мерки ще бъдат публикувани по-късно през деня в Официалния вестник на ЕС и ще влязат в сила утре.

Русия осъди санкциите, за които 28-те страни членки на ЕС се споразумяха във вторник, определяйки ги като „разрушителни и късогледи”. Според служители на ЕС мерките целят да причинят максимални отрицателни последици за Русия и минимални за общността.

„Със сигурност ще окажем въздействие, и то доста значително и конкретно въздействие върху Русия”, каза служител на ЕС, пожелал анонимност.

Най-строгите санкции имат за цел да попречат на руски банки да набират пари на западните капиталови пазари, а други ограничават продажбите в отбранителната област и вноса на високотехнологично оборудване за петролния отрасъл.

Коментари

Новини Варна