IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
19:58 | 18 февруари 2016
Обновен: 05:33 | 18 април 2024

Руската УАЗ-ка влиза в 21-ви век

Получава електронен дисплей, нови седалки и двигател Евро5

По материала работи: Слав Велев
Руската УАЗ-ка влиза в 21-ви век

Скорошен репортаж показа, че руският УАЗ-452 е една от най-зле сглобените коли в света. Сега обаче инженерите от Уляновския автомобилен завод ще опитат да поправят това, пускайки модернизирана версия на легендарния всъдеход, съобщава dnes.bg
 

Модификацията ще бъде налична за пасажерската версия на модела, носеща обозначението 2206. Тя ще получи леко изменен външен вид, като основните подобрения ще бъдат под капака и в салона.
 

По отношение на екстериора, разликите са по-скоро незабележими, като се изчерпват с нова технология за светлините и по-добра защита от корозия. 
 

В салона на обновения УАЗ обаче ще видим редица екстри - ергономични седалки, нови предпазни колани, 12-волтов изход в жабката, различен волан, ново арматурно табло, отделна отоплителна система за задните места и др. Сред опциите са включени модерно радио, аларма, централно заключване, бордови компютър с дисплей и седалки с подгряване, разкрива Алексей Володин, заместник-търговски директор на УАЗ, пред изданието Колеса.
 

Пътническият УАЗ ще демонстрира също така промени по шасито, които трябва да доставят по-добра возия. Оптимизации ще бъдат направени и по отношение на изолацията от шум и вибрациите.
 

За последното основна роля трябва да изиграе новият двигател за модела, който покрива нормите на Евро5. Подробности за неговите параметри липсват, но се очаква той да представлява подобрена версия на настоящия агрегат на УАЗ-2206 - 2,7-литров мотор със 112 к.с., куплиран с 5-степенна ръчна трансмисия. 
 

Новата версия трябва да бъде завършена и показана по-късно тази година.

Коментари

Новини Варна