IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
09:20 | 15 май 2017
Обновен: 22:29 | 27 април 2024

„Бензин“ - бързи коли, ефектни каскади и уникални екшън сцени

На премиерата на филма утре във Варна ще присъства целият актьорски състав

По материала работи: Пламен Янков
„Бензин“ - бързи коли, ефектни каскади и уникални екшън сцени

Истински екшън и хубава любовна история ще предложи най-новият български филм "Бензин". Лентата е режисьорски дебют на Асен Блатечки и Катерина Горанова, а премиерата е насрочена за утре във Варна, a в София на 18 май. 

 

Актьорският състав и специалните гости на събитието ще преминат по килим, оформен като рали писта. За двете събития ще се строи уникална по рода си сценография, наподобяваща ВИП ложа от Формула 1.  


Усещането за високи скорости и бензин ще бъде подсилено благодарение на спортните коли от филма, които ще са позиционирани около червения килим през цялата вечер. Освен това „Бензин“ е първият български филм, който ще достигне до седемнайсет населени места у нас без киносалони, благодарение на проекта „Пътуващо кино“.

 


Събитието във Варна ще се проведе във Фестивалния и конгресен център със специалната подкрепа на община Варна, на него ще присъства и кметът на града  Иван Портних. Специално за проявата край ФКЦ ще бъдат поставени повече от десет автомобила, предоставени от рали „България“ и TopGear България. Там ще бъде изложена и колата на Асен Блатечки – Mazda Luce, която участва във филма „Бензин“. Част от най-добрите рали състезатели в страната също ще присъстват на мястото. Партито след прожекцията ще се проведе в The Black Sheep Brewhouse.


За Асен Блатечки и Катерина Горанова това е режисьорски дебют в киното. Блатечки изпълнява и главната роля във филма. В актьорския състав блестят още имената на Калин Врачански, Башар Рахал, Снежана Макавеева, Пламен Манасиев, Веселин Калановски. Във филма зрителите ще могат да видят също холивудския актьор Майкъл Медсън, Съли Ерна, фронтмен на Godsmack, както и модела Лиляна Станаилова.

 


 

Филмът може да бъде гледан в кината от 19 май.


Бързи коли, ефектни каскади и уникални екшън сцени. Всички герои във високоскоростния екшън определено могат да се похвалят със своя бензин в кръвта. За заснемането на филма са използвани над 40 тунинговани, класически и съвременни състезателни автомобили за близо 1 милион лева.

 


 

Историята започва през 1999 година. Талантливият автомобилен състезател и механик Дим (Асен Блатечки), звезда в незаконните гонки с коли, покрай поредната победа на пистата среща любовта на живота си - Люси. Но в навечерието на новото хилядолетие съдбата в един миг му отнема и щастието, и всичко, за което иска да живее...


15 години по-късно, излизайки от затвора, Дим попада в един напълно непознат свят, в който нищо вече не е същото – нито колите, нито телефоните, нито хората. Онова, което му дава решимост да остане в него, е последното му обещание към убитата му любима – да върне към живот Луси, колата, която носи нейното име, и да въздаде справедливост.

 


Блатечки разкрива, че историята на „Бензин“ е много по-хубава от тази на американската продукция “Бързи и яростни”, с която мнозина побързаха да сравнят филма. Красива любовна история, преплетена в много екшън кадри…красиви жени, бързи коли и любов, разбира се.


 

Филмът е заснет във Варна, като работата по него продължава цели 10 години.

 

Александър Гълъбов

 

Четете още Асен Блатечки: И в България могат да се правят филми от този жанр

Веселин Калановски: Свалям шапка на Катя и Асен, че намериха енергия, за да довършат този филм

Коментари

Новини Варна