IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
16:21 | 29 ноември 2014
Обновен: 05:01 | 5 май 2024

Отбор по екстремни спортове ще помага за Варна 2017

Варна вече разполага с отбор по екстремни спортове, който да представя града на местни и международни състезания.

По материала работи: manager
Отбор по екстремни спортове ще помага за Варна 2017

Инициатива на сдружение “ДЕМО”, която бе реализирана през последните месеци в подкрепа на кандидатурата на Варна за европейска младежка столица, даде възможност на младежи, практикуващи екстремни спортове да правят това по безопасен начин, за да се предпазят от сериозни травми, наранявания и увреждания, които могат да си причинят поради некомпетентност. Чрез системна и методична програма за обучение, включваща теоретична част за естеството на екстремните спортове и основни практически упражнения за баланс и самоконтрол, професионални инструктори предадоха основни умения на младите хора.
В проведените обучения в рамките на проекта бяха включени 21 внимателно подбрани ориентирани към екстремните спортове младежи. По-голямата част от тях бяха избрани на състезанията по време на младежкият фестивал на Варна: „Фънсити”, като бе следено за такива, които упражняват спортовете по-рисково. След като преминаха теоретичната част, в която бяха запознати с основните правила за самосъхранение и начините, по които могат да се предотвратят злополуки и травми при практикуването на екстремни спортове, се премина към практически упражнения на открито и в гимнастическа зала, където с помощта на професионални инструктори успяха да развият добри координационни умения във въздуха докато изпълняват каскади.
Младежите единодушно заявиха, че смятат да продължат тренировките си като отбор и да посещават гимнастическата зала поне един път седмично – собствен избор, който ще ги предпази от злополуки и наранявания в бъдеще. Благодарение на проекта “Варна екстрийм ДЕМО тийм”, реализиран с финансовата подкрепа на Община Варна по програма Младежки проекти 2014 г - Варна разполага с отбор по екстремни спортове, който да представя града на местни и международни състезания.

Бяха проведени няколко демонстрации на открито, по време, на които бе заснето професионално и атрактивно видео в подкрепа на кандидатурата на Варна за ЕМС. 

Коментари

Новини Варна