IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
11:41 | 19 юни 2018
Обновен: 16:42 | 24 април 2024

Своя последен роман представя пред варненци Панчо Недев

Срещата с публиката на „Преди и след апокалипсиса” е на 27 юни

По материала работи: Слав Велев
Своя последен роман представя пред варненци Панчо Недев

Предстои премиерата на  последния роман на писателя Панчо Недев "Преди и след Апокалипсиса". На 27 юни в малкия салон на Радио Варна от 18 часа читателите ще се срещнат с автора, а на представянето ще присъства и  научният консултант на ръкописа, проф. Артур Кордон. Той ще покаже в резюме и своя дългогодишен труд - многотомна книга върху своята тема, по която работи  много години - "изкуствения интелект".

 

„Като тематика това е фантастика, която в последните години  специалистите наричат „социална прогностика”, споделя авторът  Панчо Недев. За космическата тема в последните години все повече се пише и говори. Защото тя е тема за глобалното оцеляване и развитие на човечеството на по-висш етап. „Преди и след апокалипсиса” е  роман-хроника. По замисъл е сатирична дисекция на нашето политическо, социално и нравствено общество, както и на глобалните причини, които формират военното напрежение и опасността от тотално унищожение на живота на планетата… Крехкият оптимизъм, който все пак носи посланието, е в документално обоснованата надежда, че и след възможния „частичен” Апокалипсис, вследствие употребата на конвенционално и тактическо ядрено оръжие, животът няма да погине. Най-общо казано, в новия си роман авторът се е насочил към най-съществените, глобалните, земни и космически проблеми, които се случват и биха могли да се случат в недалечното бъдеще“ – отбелязва още в аванс авторът.

 

Четете още: Изящни творби от стъкло излагат в галерия „Графит“ във Варна

 

Коментари

Новини Варна