IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
11:28 | 6 февруари 2015
Обновен: 17:28 | 24 април 2024

Африканско изкуство долита във Варна

Изложбата може да бъде разгледана до 6 март

По материала работи: Златина Добрева
Африканско изкуство долита във Варна

Африканско изкуство ще имат възможност да видят жителите и гостите на Варна. Днес от 17 ч. в артцентър „Творисимо“ ще бъде открита изложба под наслов „Африка – моята земя, моята душа”. Експозицията е вълнуващ разказ от картини, които пренасят в един магичен и различен свят. Посетителите ще видят автентичните произведения, характерни за континента, които представят бита и културата на различни народи. По време на откриването ще се проведе демонстрация на прическа със сплитане на косата в африкански плитки.
През първите три дни експозицията ще бъде обогатявана с нови платна, своеобразно продължение на разказа за Африка.
Организатор на проекта е роденият в Мали Бурама Кейта, а платната са част от личния му фонд. Те изобразяват съвременното африканско изкуство и традиционни техники. Експозицията е част от проект за представяне на африканската култура в България и българската култура в африканските държави, реализиран с одобрението и съдействието на община Варна и дирекция “Култура и духовно развитие“, Асоциацията на пребиваващите в България граждани на Мали и други африкански държави.
Изложбата може да бъде разгледана до 6 март.

Коментари

Новини Варна