Варна 16°
fallback
Култура
12:59 | 5 юни 2019
Обновен: 20:38 | 29 април 2024

Варна събира фолклорни ансамбли на „Мегданско веселие край морето“

Записването за участие във фестивала вече е в ход и ще продължи до 6 юни 2019 г.

По материала работи: Пламен Янков

Ансамбли от цялата страна ще вземат участие във Фестивала за български народни танци „Мегданско веселие край морето“, който ще се проведе 8-и юни 2019 г. в Летния театър във Варна. Събитието се организира за трети път и ще протече под патронажа на кмета на града г-н Иван Портних. Организатори са Фолклорна музикално-танцова компания „Варна“, Фолклорен ансамбъл „Варна“ и Двореца на културата и спорта.Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна

 

Записването за участие във фестивала вече е в ход и ще продължи до 6 юни 2019 г. Форумът е насочен към любителски клубове, школи и танцови състави, занимаващи се с български народни танци. Категориите са три : Клубове и школи; Танцови състави за деца до 14 – годишна  възраст; Танцови състави за младежи и възрастни над 14 – годишна възраст. Регламентът позволява във феста да вземат участие и състави от чужбина. Записването се осъществява по интернет на адрес http://megdanvarna.com.

 

Победителите в конкурсната програма ще бъдат определени от експертно жури. В състава му са Димитър Манов-дългогодишен хореограф на ансамбъл при ГУСВ и ансамбъл „Аура“ гр. София, Емил Генов - Главен художествен ръководител на ансамбъл „Зорница“ гр. София, Марио Егов - Главен художествен ръководител на ансамбъл „Странджа“ гр. Бургас.

 

Началото е в 10.00 ч. с Конкурсна програма Категория 2 Танцови състави до 14г.

 

Входът за зрителите ще е свободен.

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback