IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
20:06 | 16 февруари 2015
Обновен: 17:41 | 24 април 2024

Деца сътвориха изложба от отпадъци

Инициативата е в училище "Св. Климент Охридски"

По материала работи: Борис Проданов
Деца сътвориха изложба от отпадъци

Да претворят всичко ненужно в архитектурни проекти – такава задача са получили децата от трети до пети клас в училище „Свети Климент Охридски“. Часовникови кули, хотели, къщи и различни съоръжения са част от екоидеята „Град на бъдещето“. Тя би могла да вдъхнови и възрастните за един по-чист свят. В продължение на два месеца малките художници от 3 до 5 клас са превърнали ненужни отпадъци в прекрасни 3D архитектурни проекти.


Част от идеята е била децата да изработят проектите с помощта на своите родители, за да прекарат повече време заедно.


„Децата са неизчерпаем източник на нови идеи и затова създават един такъв град на бъдещето. С подръчни материали, като рециклират, създават свой вид на това как биха искали да изглежда градът. Много ентусиазъм и старание вложиха“, каза за „Черно море“ Светлана Михова, ръководител на инициативата.


Ние пресъздадохме град на бъдещето, където цветовете са бяло, синьо и зелено, а те са цветовете на бъдещето. Според нас бъдещето трябва да е много зелено, да има много растения, природа, затова го направихме по този начин, откровеничат децата на Варна.


Симона Димитрова

Коментари

Новини Варна