IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
09:27 | 17 февруари 2015
Обновен: 17:41 | 24 април 2024

Безплатни филми за франкофони завъртат във Фестивалния

Два пъти месечно ще бъдат прожектирани съвременни френски ленти на младежка тематика

По материала работи: Златина Добрева
Безплатни филми за франкофони завъртат във Фестивалния

Нова съвместна инициатива между Франкофонския център – Варна, и ФКЦ ще зарадва любителите на киното. Тя стартира днес и ще продължи до юни. Два пъти месечно ще бъдат прожектирани съвременни френски филми на младежка тематика, в оригинал с английски субтитри и предназначени за франкофонска ученическа публика. Прожекциите ще бъдат в зала „Европа“ с вход свободен.
Първата лента, която ще види публиката днес, е от 15 часа. Това е документалният филм „Вавилонският двор“ на режисьора Жюли Бертучели. Сюжетът разказва за подготвителните класове във Франция за чужденци, като умело третира темите за юношеството, имиграцията и културните различия на нациите.
Следващата прожекция е на 24 февруари, също от 15 ч. – филмът „Дишай” на Мелани Лоран (2014 г.). Критиците го определят като драматична комедия, която се върти около темите юношество, приятелство и търсене на път в живота.

Коментари

Новини Варна