IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
17:57 | 13 март 2015
Обновен: 09:40 | 7 май 2024

26-годишен варненц иска 300 000 евро от общината

С парите младежът щял да организира рок фест

По материала работи: Слав Велев
26-годишен варненц иска 300 000 евро от общината

300 000 евро поиска от общината 26-годишен варненец. Това става ясно от дневния ред на предстоящата комисия по култура към Общинския съвет в града. Младежът иска колосалната сума за реализацията на финалните концерти на Blacksea Rocks - трети етап на международния проект Stargate, чието пилотно издание ще е тази година. Иван Кутиков е президент на българо-американската компания, която стои зад музикалното начинание.

Продукцията представлява сериозен мащабен музикален проект, който стартира от Лос Анджелис и минава през Лас Вегас. Причината екипът да се спре на морската столица е избортъ на града за Евроепйска младежка столица. Според Кутиков форматът ще допринесе за утвърждаването й и популяризирането като такава. Освен това проектът щял да послужи за подпомагане популяризирането и развитието на туризма във Варна, за създаване на висок имидж, престиж и авторитет на града, както и на България като цяло. 

По думите на Кутиков проектът е официално подкрепен от кмета на Варна Иван Портних и министрите на туризма и културата Николина Ангелкова и Вежди Рашидов. 

Проектът Stargate е с конкурсен характер и цели откриване на млади и талантливи певци от цял свят. Състезанието ще протече на 3 етапа. Първият ще е през март в Лос Анджелис, вторият през май в Лас Вегас, а финалният се планира да бъде във Варна точно около празника на града. 

Според описанието на проекта идеята е във всяка от трите финални вечери да има гостуваща световна звезда. 

Предложението за субсидиране на фестивала предстои да бъде разгледано на предстоящото във вторник заседание на общинската комисия по култура.

Коментари

Новини Варна