IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
20:18 | 13 март 2015
Обновен: 19:40 | 13 май 2024

Все повече възрастни варненци посещават Кукления театър

Постановки за тази група зрители са различни, споделя Вера Стойков

По материала работи: Слав Велев
Сцена от постановка за възрастни на Държавния куклен театър във Варна

Увеличава се броят на възрастните зрители в Куклен театър – Варна, коментира директорът на институцията Вера Стойкова пред "Фокус"„Забелязвам, че все повече интересът се пали от това, което се представя, тъй като нашите постановки за възрастните зрители са различни. Те са създадени със спецификата на нашия вид театър, дори когато не се използват специално кукли в постановката. Така че той не дублира дейността на драматичния театър, нито пък нечия друга, а просто нещата са различни. Това е много хубаво, когато в един град човек има възможността да отиде на различни места, за да види спектакли, които са различни по характер. Това смятам, че обогатява културата в един град”, категорична бе Стойкова.

 

На въпрос дали от гилдията имат предложения или критика към ресорното министерство, тя заяви предложенията вече са изпратили в писмен вид. Всички знаем, че парите за култура никога не стигат и някак си сме свикнали с тази мисъл, но постоянно се мени ситуацията с бюджета и той се преизчислява по различен начин, което нас ни затруднява. Това сме го написали в писмото, като вече вървят консултации с министерството. Далеч сме от мисълта, че някой нарочно иска да прави проблеми или да създава такива, но ситуацията е достатъчно сложна и за министерството, и за театрите, така че взаимно се мъчим да си помогнем в момента. Във времена, в които за 2 години сме смениха 6 правителства, когато си на държавна субсидия е много трудно да се предвиждат нещата, а така също да се движат стабилно в една такава обстановка”, каза още Стойкова.

 

Тя подчерта, че това не се отнася само за театрите, защото всички хора живеят в тази обстановка и се мъчат да се справят по някакъв начин. Не търсим виновни, а се опитваме да работим, за да правим това което искаме и което обичаме”, каза в заключение директорът на Кукления театър във Варна.

Коментари

Новини Варна