IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Култура
14:22 | 11 март 2020
Обновен: 16:40 | 15 април 2024

Графика на Христо Керин представя галерия „Ларго“

Официално откриване на изложбата няма да има

По материала работи: Слав Велев
Графика на Христо Керин представя галерия „Ларго“

Самостоятелна изложба – графика на Христо Керин подготвя арт Галерия Ларго от 12 март. Авторът е един от най-обичаните и най-награждаваните съвременни български творци, споделя галеристът Нели Вълчева. Роденият в Пазарджик художник завършва Художественото училище „Цанко Лавренов“ в Пловдив, а през 1992 година се дипломира със специалност „Графика“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и свързва живота си завинаги със старопрестолния град. Още през следващата 1993-та година Керин се присъединява към Катедра „Графика“ на университета, първо като асистент, a от 2005-та като доцент по графика. Настоящата изложба се нарича „Мецотинто“ и в нея съвсем логично участват само творби, изпълнени с тази особено трудна за изпълнение, но и много вълнуваща графична техника.

Христо Керин ще покаже творби, създадени през последните 4 години. Част от тях са по-големи графики, а част са от така търсените и поръчвани негови екслибриси, изпълнени в малкия формат до 20 на 20 сантиметра. Една от основните теми, разработвана в творчеството на търновския художник - за женската красота и женската природа, е основно застъпена в настоящата изложба. Като започнем с древната митология и историите за Леда и лебеда, за тракийската кралица, за богинята на красотата и нейните сънища, ще преминем през флиртуването на автора с темата за музиката, отново претворена чрез женската красота в графиките „Просто Джаз“, „Музика“, „Първа пролет“. На практика в  цялата изложба, с изключение на една творба, ще видим женски портрети, олицетворяващи разноликата женска природа, обрисуващи различни емоционални състояния на жената.

 

Заради забраната за провеждане на събития, събиращи повече хора на едно място, официално откриване на изложбата няма да има. Експозицията може да бъде видяна до 31-ви март.

 

Без изложби и групови посещения в Градската галерия

Коментари

Новини Варна