IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
15:08 | 17 март 2015
Обновен: 18:13 | 24 април 2024

Подредиха благотворителна изложба „Една шепа живот“

13 цветни фотографии, дело на Йоана Гостева и Емма Любенова, могат да се разгледат и откупят

По материала работи: Златина Добрева
Подредиха благотворителна изложба „Една шепа живот“

Благотворителна фотоизложба под наслов „Една шепа живот“ отвори врати във фотографски център Sea Blue (ул. “Иван Аксаков” № 39). Експозицията е в полза на фондация „Нашите недоносени деца”. 13 цветни фотографии, дело на авторките Йоана Гостева и Емма Любенова, могат да се разгледат и откупят. Йоана и Емма са вдъхновени от идеята за подкрепа на българските недоносени деца и техните семейства. Цялата сума от продажбите ще бъде предоставена на неправителствената организация. Всеки желаещ да дари средства може да го направи и чрез поставената във Фотографския център кутия за целия период на изложбата – до 1 април.
Йоана Гостева е на 21 г. от Варна. В момента е студентка по фотография в НБУ. Портретната фотография е нейното предпочитано поле за изява.  Първата й самостоятелна изложба беше преди три години в артсалона на Радио Варна. Йоана има успешни участия в общи изложби и фотографски конкурси в страната.
Емма Любенова снима сериозно от 2013 г. Занимава се с детска фотография в собственото си студио. Жанровете, в които намира вдъхновение, са „Пейзаж” и „Портрет”. Присърце са й благотворителните изяви, свързани с деца.
Фондация „Нашите недоносени деца” е първата неправителствена организация, създадена в подкрепа на българските недоносени деца и техните семейства. Организацията е учредена през 2012 г. от три майки, сблъскали се с проблема преждевременно раждане. Екипът на фондацията има за цел да предоставя пълна информация и подкрепа за родителите на недоносени деца, а също така да осигури чрез благотворителни инициативи съвременна апаратура, необходима за обгрижването на деца, родени в критично състояние.
До момента фондацията е дарила апаратура и консумативи на над 30 отделения в страната.

Коментари

Новини Варна