IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
15:37 | 31 март 2015
Обновен: 10:16 | 20 април 2024

Варненското златно съкровище отива в Брюксел

Експозицията ще рекламира града ни като туристическа дестинация

По материала работи: Златина Добрева
Варненското златно съкровище отива в Брюксел

Поставил съм си амбициозната задача да представим Варненското златно съкровище в Европейския парламент. Това съобщи варненският евродепутат от ЕНП Емил Радев.
Организацията на подобно събитие е доста сложна, но искрено се надявам да успеем да покажем в Брюксел най-старото обработено злато в света още тази есен, допълни Радев.
Според него експозицията ще покаже уникалното културно-историческо наследство на морската ни столица и ще рекламира Варна и България като отлична туристическа дестинация.
Емил Радев се срещна с жители на комплекс „Младост“.  Отдавна сме изпълнили критериите и охраняваме външните граници на ЕС дори по-добре от старите държави членки. Недопустимо е влизането ни в Шенген да зависи от вътрешнопартийните борби в някои от страните, каза Радев пред гражданите.
Евродепутатът сподели очакванията си за нови бежански вълни и информира, че в Европарламента се водят дебати относно възможността за разселване на бежанци пропорционално в държавите от ЕС.
Във фокуса на дискусията с жителите на „Младост” бе и амбицията на настоящото правителство за изграждане на магистрала „Хемус”.

Коментари

Новини Варна