IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
15:30 | 31 август 2021
Обновен: 18:58 | 24 април 2024

Филми от 121 държави участват в Международния червенокръстки фестивал във Варна

Ще има и прожекции на открито

По материала работи: Ставри Таргов
Филми от 121 държави участват в Международния червенокръстки фестивал във Варна

XIX издание на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми ще се проведе във Варна от 16 до 19 септември, обявиха организаторите.

Темата тази година е „Пандемия-Общество-Кино“ и отразява извънредното положение, в което светът се намира от близо две години. Фестивалът ще покаже на своята публика постиженията на хуманизма във времена на изпитания, причинени от здравни и хуманитарни кризи, природни бедствия и военни конфликти по света. Има изключително голям интерес към това издание от филми от цял свят, каза за Радио Варна режисьорът Александър Николов.

За селекцията на предстоящото издание са предоставени над 1281 филма от 101 държави от всички континенти, като от тях в програмата са включени 68 заглавия от 18 държави.

И тази година ще има прожекции на открито – входа на Морската градина във Варна, както и на най-новото артистично място в града – РеБонкърс.
Програмата ще е достъпна и в онлайн формат, през сайта на БЧК, а събитията са с вход свободен.

На всяка прожекция ще има кутии за дарения, като събраните средства ще бъдат използвани за осигуряването на топъл обяд за деца в неравностойно положение.

В продължение на 12 години БЧК - Варна осигурява топъл обяд на деца в нужда, а тази година усилията са насочени към децата на Дългопол.
Фестивалът ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в страната.

Коментари

Новини Варна