IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
12:15 | 20 декември 2021
Обновен: 15:10 | 13 май 2024

Ясни са победителите в конкурса „Бъдещето на Черно море“

Наградите за победителите са осигурени от Община Варна

По материала работи: Слав Велев
Ясни са победителите в конкурса „Бъдещето на Черно море“

Приключи първото издание на конкурса „Бъдещето на Черно море“, организиран от Морски клъстър България в партньорство с Българска морска камара, Висше военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“, Технически университет –Варна и Колеж по туризъм към Икономически университет – Варна в рамките на поредното пето издание на „Дни на сини кариери“. Наградите за победителите са осигурени от Община Варна.

Конкурсът е свързан с популяризирането на морските професии в областта на синята икономика сред младежка аудитория от различни възрастови групи. Основната му цел е да се привлече вниманието и интереса на младите хора към синята икономика  в България, към разнообразието от професии и стопански дейности, както и въздействието, което те оказват върху Черно море. Конкурсът предоставя на младите хора възможност да представят своето виждане за влиянието на човешката дейност върху морето, перспективите за намаляване на вредните въздействия и подобряване на чистотата му, а така също да предложат концепции за екологични решения.

Участие взеха  ученици от първи до дванадесети клас от цялата страна, като полученият общ брой на творбите е 277, от които 14 есета, 27 проекта (презентации и компютърен дизайн на плакати), останалите 236  - рисунки, изпълнени с различни техники.

Като организатори на конкурса изказваме благодарност към всички участници за интереса, активността и положените усилия. Благодарим и на всички, които отделиха от времето си да разгледат и оценят всички получени конкурсни работи  и на община Варна, дирекция „Образование  и младежки дейности“ за предоставените награди.

Победителите са обявени на интернет страниците на Морски клъстър България www.marinecluster.com  и Сини кариери  http://bluecareers.marinecluster.com/

Желанието на Морски клъстър България е конкурсът, посветен на синята икономика, да се превърне в ежегодно събитие от национален мащаб.

Коментари

Новини Варна