IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
13:00 | 2 август 2023
Обновен: 07:12 | 26 април 2024

Цветана Манева посвещава свое изпълнение на Варна по повод званието „Почетен гражданин“

От сцената на "Летния театър" актрисата ще се обърне към публиката с първи думи

По материала работи: Слав Велев
Цветана Манева посвещава свое изпълнение на Варна по повод званието „Почетен гражданин“

Цветана Манева ще посвещава изпълнението си в спектакъла „за любовта…“ на Варна и варненската публика по повод званието „Почетен гражданин на Варна“, с което ще бъде отличена за значимия ѝ принос към театралния живот в града като артистичен директор на Международния театрален фестивал "Варненско лято", както и за ролите ѝ в българските кино и театър. От сцената тя ще се обърне към всички присъстващи в Летния театър с първи думи по повод тази изключителна чест.

Спектакълът „за любовта…“, превърнал се в  театрално събитие на 2023 година, ще се пренесе в летния театър във Варна, където на фона на морето и приказна музика изпълнена на живо, зрителите ще могат се насладят на световните текстове на Яна Борисова и съзвездие от български актьори: Цветана Манева, Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Дарин Ангелов, Филип Буков, Боряна Братоева, Христо Петков, Даниел Върбанов, Петър Антонов, Тодор Дърлянов и други. Специалното участие ще вземе и изключителния комик, журналист и водещ Николаос Цитиридис. 

Спектакълът „за любовта…“ среща текстовете на изключителната Яна Борисова - носителка на четири награди “ИКАР” и три награди “АСКЕЕР” за драматургичен текст и живото изпълнение на музиката на маестро Милен Кукошаров - носител на награда “АСКЕЕР” 2023.

Един изумително смешен и покъртително откровен разговор за щастието, вълнението, ревността, копнежите и всичко, което никога не посмяваме да изричаме, но страшно много ни вълнува. И всичко това на фона на приказна музика, под открито небе в компанията на морето.

Коментари

Новини Варна