IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
09:55 | 14 юли 2015
Обновен: 19:25 | 24 април 2024

„Дон Карлос” оживява в Летния театър

Карло Коломбара идва във Варна веднага след спектакъл в Арена ди Верона

По материала работи: Златина Добрева
„Дон Карлос” оживява в Летния театър

След зашеметяващия юнски гала концерт ”Звездите на италианското белканто” с диригент Марко Боеми и солистите Карло Коломбара и Дариа Масиеро за втори път това лято ще съпреживеем високото изкуство на Карло Коломбара на 17 юли. В Опера в Летния театър под диригентството на главния диригент на Държавна опера – Варна, Светослав Борисов, той ще изпълни ролята на крал Филип в „Дон Карлос” от Верди в компанията на звездния тенор Калуди Калудов като Дон Карлос и великолепните Димитринка Райчева в ролята на Принцеса Елизабет и Даниела Дякова в ролята на Принцеса Еболи, Свилен Николов ще бъде Маркиз Поза, Гео Чобанов – Великият инквизитор. Карло Коломбара пристига във Варна за „Дон Карлос” веднага след последното си участие в Арена ди Верона. Спектакълът на „Дон Карлос” е под почетния патронаж на кмета на Варна - Иван Портних.


Карло Коломбара е един от най-ярките представители на италианската певческа традиция с изразен вердиев профил. Изпълнител с над 20-годишно присъствие на световната сцена, Коломбара не крие възхищението си от Борис Христов и Николай Гяуров, както и радостта си да пее в родината на българските баси. Чест е за Варна, че от 15 до 20 юли Карло Коломбара ще проведе тук своя пореден майсторски клас, в който ще участват и солистите на Държавна опера – Варна, Пламен Димитров и Валерий Георгиев. А за Опера в Летния театър 2016 г. вече е планирана премиера на операта “Борис Годунов“ от Мусоргски, с дебют на Карло Коломбара в ролята на Борис Годунов.

Коментари

Новини Варна