IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
21:57 | 22 юли 2015
Обновен: 01:46 | 25 април 2024

Прочутата Габриела Монтеро ще свири за първи път в България

Прочутата пианистка ще открие фестивала "Дни на класиката в Балчик"

По материала работи: Ставри Таргов
Прочутата Габриела Монтеро ще свири за първи път в България

Още от пръв поглед в биографията на прочулата се напоследък пианистка от Венецуела Габриела Монтеро човек остава с впечатлението, че сякаш й е отредено от съдбата да се занимава с музика. Според публикацията за нея в Уикипедия, още когато е на седем месеца слагат една играчка пиано в кошарата й и тя веднага започва да я изследва с ръка – да натиска клавишите. По-късно, когато майка й и пее приспивни песнички, тя може да ги повтаря и на година и половина изненадва всички, като показва, че знае добре венецуелския химн и може да го изсвири. На 4 започват официалните уроци на Габриела Монтеро по пиано, а на 5 е първият й концерт.

Въпреки че съм била много музикално дете, съм отгледана в семейство на немузиканти, така че за тях това беше голяма промяна, а аз често съм си задавала въпроса искам ли да продължа като концертен пианист. Случвало се е много пъти. Но през последните 15 години наистина отдадох 100% от себе си на моята музика и съм много щастлива, че го направих, споделя пианистката.

Тя ще пристигне в България по покана на фестивала "Дни на класиката в Балчик" и ще го открие на 25 юли от 19.30 часа на открита сцена "Мистрал" с концерт, в който ще звучат пиеси на Шуберт и Шуман, а във втората част и импровизации на самата изпълнителка.

През месец май 2015 г. Габриела Монтеро бе обявена за почетен консул на "Амнести Интернешънъл" във връзка с активната й дейност в защита на човешките права, съобщава БНР.

Черно море

Коментари

Новини Варна